Du er ikke alene - Få hjælp her

Unge har stadig mulighed for at få råd, vejledning eller blive lyttet til, selvom Danmark lige nu står i en særlig situation.

Netop nu kan børn og unges behov for råd og vejledning være større end normalt, fordi de ikke har mulighed for på samme måde at komme ud blandt venner og bekendte og få lettet humøret eller få talt ud.

Derfor har vi her samlet en liste over steder, unge kan kontakte, hvis de har ondt i sjælen, mangler råd og vejledning eller bare har brug for at snakke.

 

Ung Mod 24-7:

UngMod 24-7 er en gratis og anonym rådgivning. Her kan du få hjælp af uddannede rådgivere, hvis du har problemer, der påvirker dig eller gør det svært for dig at komme igennem din hverdag. Du kan snakke med UngMod om tristhed, bekymringer om fremtiden, selvskade, sex og så videre.

Kontakt: SMS, telefon eller mail.

Hjemmeside: https://24-7.herning.dk/

 

Headspace:

I Headspace Herning er det dig, der bestemmer. Det vil sige, at du kan tale om netop det, du ønsker, og i det tempo, som du finder naturligt. Ingen problemer er for store eller for små. Det vigtigste er, at du føler dig tilpas og tryg ved at tale med Headspace.

Kontakt: Chat eller telefon

Hjemmeside: https://www.headspace.dk/herning

 

Livslinien:

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Du er ikke alene om at have det sådan. De fleste mennesker har perioder, hvor livet eller en situation opleves som svær. For nogen fører krisen til selvmordstanker og uden hjælp måske til selvmordsforsøg og selvmord.

Derfor er det afgørende, at du får fortalt et andet menneske, at du har det svært, så du kan få den hjælp og støtte, du har brug for. Livslinien står klar til at hjælpe.

Kontakt: Chat, telefon og mail

Hjemmeside: https://www.livslinien.dk/

 

Mødrehjælpens akutlinje:

Mødrehjælpens Akutlinje med rådgivning på telefon og chat giver familier med svære problemstillinger samt gravide med tvivl om abort. Mødrehjælpen tilbyder gratis og uvildig støttesamtale til dig

Kontakt: Chat og telefon

Hjemmeside: https://moedrehjaelpen.dk/holdepunkt/akutlinje/

 

BRUS:

I BRUS kan du tale med professionelle voksne, der ved noget om, hvordan rusmidler påvirker en familie. Du kan også møde andre børn og unge, der gerne vil dele erfaringer og ideer til, hvordan du kan passe på dig selv.

Kontakt: Chat, mail og telefon

Hjemmeside: https://www.projektbrus.dk/

 

Misbrugscenteret:

Misbrugscenter Herning er Herning Kommunes tilbud til borgere, der vil i behandling for alle typer alkohol- og stofproblemer. I behandlingen har vi fokus på dig og din familie.

Vi arbejder tværfagligt med mange aspekter af det at have et rusmiddelproblem. Vores medarbejdere er bl.a. læger, psykologer, socialrådgivere, pædagoger ergoterapeuter og sygeplejersker.

Kontakt: Mail og telefon

Hjemmeside: https://misbrugscenterherning.dk/

 

Lær at tackle - internetkursus om angst og depression:

som gør det muligt at arbejde med symptomer på angst eller depression hjemmefra.

Forløbet giver dig konkrete redskaber til at arbejde med dine udfordringer, så du kan få kontrollen over dit liv tilbage. Kurset er for voksne over 18 år med symptomer på angst eller depression.

Det er GRATIS at deltage.

/149708.aspx

 

CSM - Center for seksuelt misbrugte:

Center for Seksuelt Misbrugte Midt Nord tilbyder gratis psykologbehandling, socialrådgivning og sociale aktiviteter til mænd og kvinder fra 18 år og derover, som har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen.

https://csm-danmark.dk/midt-nord/ 

 

Mindhelper.dk:

Mindhelper hjælper unge med alt fra hverdagsproblemer til hårde tider. Besøg os nu og få et skub i den rigtige retning

https://mindhelper.dk/ 

 

Sundhedsstyrelsens 11 gode råd om mental sundhed:

For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.

https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Gode-raad-til-trivsel-og-mental-sundhed

 

Ungevejen:

Du er også altid velkommen til at kontakte Ungevejen. Her kan du får råd og vejledning om det meste. Vi ved desuden, hvad der er af tilbud i Herning Kommune og kan dermed hjælpe dig videre til det rette sted, hvis vi ikke kan hjælpe dig.

Kontakt tlf.nr. 96 28 75 30

Kontaktinfo

Søren Lyhne
Mobil: 22882331
Send e-mail til uuvsy@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.