Du skal henvende dig ved Uddannelsesvejledningen under Den Kommunale Ungeindsats i den kommune, hvor du bor. Derefter skal du have en samtale med en uddannelsesvejleder. Ofte sker denne samtale som en del af vejledningsindsatsen i 9. eller 10. klasse.
Er du under 18 år, skal forældre eller værge medvirke og inddrages i vejledningen om STU. Unge over 18 år opfordres til at inddrage forældre, værge eller bisidder i vejledningen om STU.
Hvis du ønsker at blive indstillet til en STU, så skal en uddannelsesvejleder, i dialog med dig, udarbejde en skriftlig indstilling, hvor det begrundes, om du tilhører målgruppen for en STU. Begrundelsen kan understøttes af fx skolefaglige udtalelser samt psykologiske og lægefaglige udredninger. Herefter skal kommunens STU-visitationsudvalg behandle indstillingen, og give en skriftlig afgørelse til dig.
STU-vejledningen i Herning Kommune varetages af uddannelsesvejledere i Ungevejledningen, som er en del af Social- og Beskæftigelsesafdelingen i Herning kommune.